Pegase Moto : de ultieme GPS-tracker voor motors!

Dutch Moto’s journalisten hebben verschillende uitrustingen voor u getest

Pegase Moto : de ultieme GPS-tracker voor motors!

Presentatie en proeftest van Pegase Moto

Vandaag testen we Pégase, de anti-diefstal GPS-tracker van het bedrijf SMT Performances. De tracker is nu al langer dan een jaar verkrijgbaar op hun website en bij verschillende dealers voor een prijs van € 299.

Pegase Moto packaging

Mijn mening over Pegase Moto:

Pégase is een anti-diefstal GPS-tracker voor motoren en combineert 3 functies:

 • Een antidiefstal met bewegings- en hefdetector die de eigenaar van het voertuig binnen één minuut waarschuwt via sms, e-mail en notificatie.
 • De GPS-tracker, waarmee je de motorfiets live op je smartphone kunt lokaliseren. Verder in dit artikel zal je zien dat deze functie echt het verschil maakt!
 • Een roadbook, waar alle ritten worden opgeslagen met data m.b.t snelheid en de kanteling.

Unboxing : 9/10

De Pégase wordt geleverd in een 15x15x4cm mat afgewerkte verpakking; we kunnen zien dat er veel aandacht aan de verpakking besteed is.

Pegase Moto unboxing

Opening van de Pegase Moto box: de GPS tracker zit links, de aansluitkabel zit rechts. In de doos vinden we de instructies en individuele codes voor het koppelen van de tracker met de smartphone-app.

de GPS-tracker en de kabel, de tracker / batterij-aansluitkabel voor de motor, klittenband om de tracker op de motor te bevestigen, twee Pegase-stickers, een installatiehandleiding vertaald.

In de doos zit alles wat je nodig hebt om de tracker te installeren:De Pegase zelf, die extreem compact is (we hadden er niet minder van verwacht aangezien de fabrikant beweert dat het de kleinste tracker is die er op de markt bestaat). De afwerking is prachtig, de box van de tracker is erg mooi en alles is goed afgewerkt. De unieke kabel van 20 cm is geleverd met een waterdichte connector en wordt omschreven te voldoen aan de IP68-norm (waterdicht).

Verschillende close-ups van de Pegase moto GPS-tracker met kabel, van bovenaf en van de zijkant.De universele voedingskabel met een lengte van 1 meter met aan de ene kant de waterdichte IP68-connector en aan de andere kant de positieve en negatieve koppelingen die op de accu worden aangesloten.
We waarderen de vorkklemmen waarmee we de kabel makkelijk aan kunnen sluiten zonder dat we de accu van de motor moeten loskoppelen.

Verschillende afbeeldingen van de verbindingskabel van de GPS-tracker naar de motoraccu.

“Het straalt Made in Europe-kwaliteit uit”

Installatie: 10/10

 1. De kabel:
  De installatie is het relatief snel, de universele voedingskabel wordt aangesloten op de accu (kruisschroevendraaier of een 10 sleutel om de accupolen los te maken), schuif vervolgens de vorkklemmen onder de klemmen (rood op rood en zwart op zwart) en we zetten de klemmen vast.
  Daarna binden we de kabel vervolgens discreet langs de motor vast naar de plek waar we de tracker willen plaatsen (in ons geval is dat aan de achterkant maar ik laat je niet zien waar).
 2. De tracker:
  Om Pegase op de motor te bevestigen is er een dubbelzijdig klittenband meegeleverd en het is super eenvoudig te monteren: één kant van het klittenband op de tracker en de andere kant op de motor. Het moeilijkste is om de juiste schuilplaats te vinden om je tracker te installeren, voldoende verborgen om discreet te blijven, maar voldoende onbedekt voor een goed signaal. Gelukkig is de tracker zelf erg klein en is het vrij eenvoudig om een discrete plek te vinden.
  Vervolgens sluiten we de Pegase aan op de stroomkabel met de connector en de montage is gelukt.
Pegase Moto Triumph Street Triple

Pegase GPS-tracker bevestigd op de motor.

“De installatie is supermakkelijk”

Anti-diefstal: 9/10

Anti-Diefstal geactiveerd – Pegase Moto App

Laten we verder gaan met het deel dat ons echt interesseert, de diefsimulatie.

 • Gevoeligheidstests:
  Hier is het doel eenvoudig: ik heb geprobeerd de verdachte bewegingsdetector te vermijden. Bij deze test heb ik alle mogelijke bewegingen uitgeprobeerd: de motorfiets optillen, kantelen, rollen zonder hem op te tillen, enz.
  Resultaat: het is me niet één keer gelukt om de bewegingsdetector te vermijden. Zelfs het licht draaien van het stuur wordt door de tracker gemeld! Over deze functie valt dus niets te zeggen.
 • Reactiviteitstesten:
  Het doel van deze test is om de reactietijd van het anti-diefstalalarm te meten. Ik heb de 3 soorten waarschuwingen geactiveerd (melding, sms en e-mail), waarbij de motorfiets enkele tientallen minuten volledig tot stilstand is gekomen en in actieve antidiefstalmodus staat.
  Resultaat van de drie testen:
TestTijd van het ontvangen van de melding
120 seconden
217 seconden
324 seconden
 • Test van hyperreactiviteitsmodus:
  De fabrikant kondigt een hyper-reactiviteitsmodus aan waardoor de melding meteen wordt ontvangen wanneer de motor minder dan 5 minuten geparkeerd heeft gestaan. De test is identiek aan de vorige, maar deze keer heeft de motor slechts 3 minuten gestaan.
  Bij elke test kreeg ik eerst de melding, 1 seconde daarna de sms en 2 tot 10 seconden daarna de e-mail.

  Conclusie: erg reactief. De meeste trackers worden geadverteerd op minder dan een minuut, met Pegase zitten we op minder dan 30 seconden na een langdurige uitschakeling en op minder dan 5 seconden in hyper-reactiviteitsmodus.
TestTijd van het ontvangen van de melding
11 seconde
22 seconden
31 seconde

“Onmogelijk om de verdachte bewegingsdetector te vermijden!”

 • Precisietest:
  Tot slot de laatste test betreft het anti-diefstalapparaat, de precisietest. Deze test betreft de doeltreffendheid van de tracker als de diefstal daadwerkelijk heeft plaatsgevonden voordat we kunnen ingrijpen. Ik vertrouwde mijn motor aan een vriend toe die de opdracht kreeg om de motor te verstoppen in een ondergrondse parkeerplaats. Vervolgens probeerde ik mijn motor terug te vinden met de positie die op de app stond aangegeven.
  Resultaat: ik heb de motor gevonden! En de nauwkeurigheid van de laatst verzonden positie komt precies overeen naar de ingang van de parkeerplaats. Op andere geteste producten die elke minuut of minder de tracking-points verzenden, hadden we een nauwkeurigheid van ongeveer 100 meter van de parkeerplaats. De effectiviteit van de hyperprecisiemodus die tot 4 posities per seconde verzendt is merkbaar en verassend.
Bezig met het laden van het traject – Pegase Moto App
Afstand – Pegase Moto App

Satellietweergave van de locatie van de motor en de geolocatie door de Pegase Moto-applicatie. Deze is heel erg precies. 

Pegase Moto GPS Precisietest

“De precisie is verbazingwekkend!”

GPS-tracker: 8/10

De tracker biedt ook een redelijk geavanceerde opslag-functie met de mogelijkheid om de snelheid en de kanteling op elk punt van de reis te zien. Waar ik me een simpel gadget voorstelde, is het in feite een echt werkende functie die erg handig in het dagelijks leven, we merken dat we bij elk gesprek onze telefoon pakken om te laten zien via welke weg we hebben gereden.

Uiteindelijk is deze functie, die vergelijkbaar is met de bediening van een Strava-applicatie, zeer praktisch in het dagelijks gebruik. In plaats van een lange uitleg zal ik je laten zien hoe het er uit ziet met de screenshots die één van mijn reizen aanduiden.

“Dit is veel meer dan een gadget! “

Snelheid – Pegase Moto App

Helling – Pegase Moto App

Conclusie

Met zijn super kleine formaat (de kleinste in de branche) en zijn vele functies, komt Pegase de solide beloften na.

Na 3 maanden testen staat de uitkomst vast, alle beloftes worden nagekomen! Ik stond versteld van de betrouwbaarheid van de tracker (in vergelijking met mijn andere trackers). Geen enkele melding is verkeerd en de nauwkeurigheid is absoluut perfect (<1m).

De Pegase is naar mijn mening de essentiële uitrusting voor elke motorrijder. Lange tijd kochten we producten die maar steeds hun beloften niet nakwamen en die aan de andere kant van de wereld werden geproduceerd. Dit eindelijk een product dat de kwaliteit van een Made in Europa productie weerspiegelt!

“Pegase Moto rechtvaardigt die € 299 meer dan dat! “

Vinden we leukVinden we niet leuk
De precisieDe prijs
Betrouwbaarheid
Afwerking
De reactiviteit
Made in Europe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *